Tr Sohbet odalarının varlığı ülkemizde 90’lı yılların sonuna doğru başlamıştır. Eski sohbet ortamlarını gerçek hayatta bulamayan insanlar, sohbet edecek insanlar aramışlardır. Ancak gelişen teknoloji ve çağla birlikte eskisi gibi istediğimiz yerde, istediğimiz zaman da sohbet edecek birilerini bulamamışızdır.  Böylece sohbetler de sanallaşmış ve böyle zamanda ortaya sanal sohbet odaları çıkmıştır. Sanal sohbet dalarının bir avantajı da bu odalardaki insanlara karşı bir tanışıklığınızın olmayışı ve bu nedenle biraz daha rahat olmanızdır.

İnternet ve  Sohbet Odaları
Günümüzde internet dünyasında pek çok sohbet odası vardır. Günlük hayatta çekingen olan, kendini iyi ifade edemeyen insanların birçoğu tr sohbet odalarını tercih etmektedir. Bu odadaki insanlarla rahatça konuşabilmek te ve sohbet başlatabilmektedir. Üstelik bu odalarda sohbet edilebilecek insan sayısı kısıtlı olmayıp istendiği kadar sayıda insanla sohbet edilebilir. Hatta özel sohbet odası bile açılabilir.  Sadece bir kesime hitap etmeyen, birçok kişiye hitap eden sohbet odaları vardır. Her ne kadar adı tr sohbet olsa da yabancı katılımcılarla da sohbet edebilirsiniz.

Sohbet Odalarında Sunulan Hizmetler
TR sohbet odalarında verilen ücretli ve ücretsiz hizmetlerin tamamından yararlanılabilir. Bu odalar en çok tercih edilen odalardandır. İnsanlar ne kadar sohbet etmek isteseler de para ödemek konusunda aynı isteğe sahip değildirler. Bu yüzden TR sohbet odaları ücretsiz hizmet de vermektedir. Tr sohbet odalarında bir nickname edinerek istediğiniz bir odaya girerek sohbete başlayabilir, arkadaşlar edinebilirsiniz.